"Fijat" se vraća u Ameriku

Bez autora
Oct 20 2010

Grupacija "Krajsler" je saopštila danas da je počela odabir dilera koji će prodavati "Fijatove" automobile u SAD, kada oni počnu da pristižu na to tržište - od decembra ove godine. Prodaja italijanskih automobila planirana je u 119 regiona SAD, u kojima se beleži najviše registracija malih automobila.To su najčešće područja velikih gradova. U "Krajsleru", koji je sada pod kontrolom "Fijata", računaju da će automobili ove italijanske firme, i to za početak isključivo model "fijat 500", da se početkom 2011. prodaju u 165 objekata u SAD, a kasnije je cilj da se njihov broj poveća na 200.

"Fijat" se vraća u AmerikuGrupacija "Krajsler" je saopštila danas da je počela odabir dilera koji će prodavati "Fijatove" automobile u SAD, kada oni počnu da pristižu na to tržište - od decembra ove godine.

Prodaja italijanskih automobila planirana je u 119 regiona SAD, u kojima se beleži najviše registracija malih automobila. To su najčešće područja velikih gradova, prenosi Rojters.

U "Krajsleru", koji je sada pod kontrolom "Fijata", računaju da će automobili ove italijanske firme, i to za početak isključivo model "fijat 500", da se početkom 2011. prodaju u 165 objekata u SAD, a kasnije je cilj da se njihov broj poveća na 200.

U "Krajsleru" računaju da će već u prvoj godini, na tržištu SAD moći da se proda 50.000 "fijata 500", prvo klasičnih modela, a potom i u kabriolet i električnoj verziji. Kasnije bi na red trebalo da dođu i veći automobili, između ostalog i oni marke "alfa romeo".

"Fijat" se, inače, na tržište SAD vraća posle 30 godina odsustvovanja. Od dilera koji dobiju franšizu italijanske kompanije se traži da za njene automobile obezbede poseban prodajni prostor.

"Krajsler" planira i gradnju pogona za proizvodnju modela "fijat 500" u meksičkom gradu Toluka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik